пятница, 17 августа 2012 г.

Портфоліо проекту


ПОРТФОЛІО ПРОЕКТУ

Назва проекту.

  Велика сила слова.

Назва навчальної теми.

  Дієприкметник як особлива форма дієслова. Підсумковий урок з теми.


Основний та другорядні навчальні предмети:

 українська мова; українська література.




Вік учнів, клас:

12-13років, 7 клас



Стислий опис проекту.

Види діяльності учнів:  на першому уроці вивчення теми з учнями обговорюємо проблемні питання, формуємо групи способом жеребкування, групи отримують завдання. Вчитель демонструє  буклет, в якому розповідається про проект і знайомить з  матеріалами теми, використовуючи вступну презентацію.  Упродовж певного часу учні самостійно досліджують і вивчають матеріал, здійснюють його добір за допомогою Інтернету, бібліотечних ресурсів, спираючись на свої знання, опрацьовують матеріал, знаходять приклади в художній літературі.

План

Навчальні цілі

По завершенні проекту учні будуть знати значення дієприкметника, вміти аналізувати, порівнювати та робити висновки, розрізняти дієприкметник в усному та писемному мовленні, пояснювати роль дієприкметників для створення образності.

Опис оцінювання

Перед початком роботи учні проходять початкове  опитування. Для того, щоб зясувати навчальні потреби учнів, вони заповнюють таблицю ЗХД. Протягом роботи  над проектом проходять тести, поточнеоцінювання. Наприкінці проекту учні проходять підсумкове оцінювання.

Діяльність учнів

Учні обговорюють навчальну тему , об’єдналися в групи, пари досліджують завдання, отримані від учителя.  Діти створюють сценарій, використовуючи режим Структура. Самостійно досліджують тему, використовуючи матеріали Інтернету, співпрацюють у мережі з іншими учнями. Робота в парах та групах за навчальним матеріалом, за процесом, за навчальним середовищем. Ознайомлюються з формами оцінювання і створюють підсумкову презентацію, в якій розповідають про результати виконаної роботи.                  

Відомості про автора

Ім'я, прізвище Олена Бондарєва

Фах, навчальний предмет учитель української мови та літератури

Навчальний заклад зош 1-2 ступенів №1

Місто\село, район, область місто Куп’янськ, Харківська область

Контактні дані obondareva53@qmal.com

Відомості про тренінг

Дати проведення тренінгу 13.08-17.08

Місце проведення тренінгу Куп’янська гімназія№3


Тренери  Мухіна Ніна Миколаївна


1 комментарий:

  1. Ви вибрали цікаву тему. Сподобалась презентація вчителя. У буклет слід додати ресурси.

    ОтветитьУдалить